Alexander Techniek Academie
Hoofdpagina      Meer over Alexander Techniek      Volgen van lessen      Lerarenopleiding      Route       Sites

Tijdens de groepslessen Alexander Techniek leer je eerst ontdekken met welke set van gewoontepatronen je dagelijks leeft en beweegt. Het is immers vanuit deze bestaande motoriek en co÷rdinatie dat je zult vertrekken met je onderzoek.

We starten de les door samen zeer eenvoudige bewegingen uit te voeren om meer kennis en inzicht te verwerven in de anatomie van ons bewegingsapparaat.
Het is belangrijk om gemakkelijke kledij te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen.

We voeren zeer langzame dagdagelijkse bewegingen uit, zowel vanuit een stoel, als liggend of eens een stapje vooruit of achteruit zettend.
 
Ook wordt er gebruik gemaakt van de informatie die de zwaartekracht ons geeft.
Je krijgt de kans om eens op een andere en nieuwe manier kennis te maken met de taal van je lichaam.
Later zul je jezelf kunnen helpen om diepgaand je bewegingspatronen te onderzoeken en klachten te voorkomen of ermee te leren omgaan.

Wie erin slaagt om te voorkomen dat we in een oud automatisme of gewoontepatroon invallen, kan het moment van stilte dat er nu ontstaat gebruiken om met zijn denken nieuwe richtlijnen te geven aan zijn manier van bewegen.

De Alexander Techniek biedt ook nieuwe richtingen bij revalidatie of herstel na ziekte of ongeval.

Opnieuw vrijheid en lichtheid van bewegen ervaren tijdens het stappen, bukken, praten en eender welke andere activiteit is een ongekende luxe.